over mij

Bert Pijnse van der Aa, 67 jaar.

in 1980 begon ik een bedrijfje op het vlak van ambacht en techniek en bouwde uiteindelijk een zelfontworpen appartement in het centrum van Hilversum. Medio 2007 begon ik de Hilversumse Energiewinkel waarmee ik woning -en gebouweigenaren zou gaan adviseren om te besparen op energie. Vanwege de almaar stijgende energieprijs zouden besparingen lonend zijn, maar het liep heel anders . Ik belandde in de wereld van het boekhoudkundig energie besparen en was, in de jaren daarna, getuige van de uitrol van wat de ‘energietransitie ‘ zou gaan heten. De Babylonische spraakverwarring daarover werd zo groot dat ik besloot mijn eigen verhaal te schrijven, gebaseerd op de rede van Spinoza. Op basis van de Carnot- cyclus (zie pagina ) en rekenkundig, kan aangetoond worden dat de zogenaamde energietransitie is gebaseerd juist op verspilling van reserves en uitputting van (natuurlijke ) bronnen en de economie op pure zwendel. Wat mij betreft een misdaad tegen de mensheid.

Het huis op palen

Het P-Plan. lange tijd heb ik ook gewerkt aan plannen inzake levensloopbestendig wonen werken en ouder worden , waarin nieuwe projecten in houskeletbouw gerealiseerd zouden kunnen worden middels oa zelfwerkzaamheid. Daarover onder de kop ‘let’s build our own future’, artikelen de ik in de loop der jaren schreef.

Spelend leren. Vanuit mijn opleiding en achtergrond als ontwerper, ontwierp ik ‘energiemachines’ en spellen, waarmee kinderen en volwassenen spelenderwijs kunnen leren over het fenomeen energie. Op facebook ben ik daarover een groep begonnen.

De pompwip

SPELEND LEREN OBJECTEN & INSTALLATIES

Bert Pijnse van der Aa