publicaties

Op deze pagina mijn verzamelde werk tegen een kleine vergoeding te lezen. Stuur een mailtje naar bert@bertpijnsevanderaa.nl met opgave van het artikel of artikelen die je wilt lezen en maak het bijbehorende bedrag over op rekening NL86RABO0116242434 Per omgaande stuur ik het/de PDF bestand(en) een en ander volgens de regels van goed koopmanschap.

In de geschiedenis van de vooruitgang , die begon toen mens zich vestigde in de Levant, was de uitvinding van de stoommachine de belangrijkste en meest ingrijpende gebeurtenis. De ‘energietransitie’ markeerde het einde van de vooruitgang en het begin van een terugkeer naar een situatie, waarin al het geld en de macht bij de elite is geconcentreerd, zoals ook voor de industriële revolutie het geval was.

1) ESSAY ‘HET EINDE VAN DE VOORUITGANG ” Sinds de mens zich vestigde in de Levant, het huidige Midden Oosten en Egypte, was er sprake van ‘vooruitgang’. De belangrijkste en meest ingrijpende gebeurtenis daarin was de uitvinding van de stoommachine die een periode van ongekende welvaart bracht. De reden daarvan was gelegen in de voortdurende toename van brandstofefficiëntie van ‘warmtemachines’. Daaraan kwam een einde met de komst van de, zo genoemde, ‘energietranstie’ die gebaseerd is juist op ultieme verspilling en uitputting van natuurlijke bronnen in een economie van misleiding en oplichting. 76 pagina’s ( 15 Euro )


2) vervolg op ‘het einde van de vooruitgang ‘: “DECONSTRUCTIE VAN HET KAPITALISME” 25 pagina’s ( 10 Euro )


3) BUNDELING VAN ARTIKELEN die ik schreef in het kader van de waanzin van wat de ”energietransitie” wordt genoemd , min of meer chronologisch weergegeven. 86 pagina’s (10 Euro) :


De economie van de energietransitie – is het de circulaire economie of dé circulaire economie  -afval=energie -alfa’s kun je alles wijsmaken – je suis aussi contre -nul op de meter -Cleantech -De Kantelklok- Op de Leidse fles  -Eerst het zoet dan het zuur -Zoninstraling en fytoplankton  -Seaspiracy & NGO’s  – De ultieme hoogmoed van Milieu Defensie -The day after – Het antwoord van Ben van beurden – De mens in suïcide-modus -Stientje van Veldhoven vertrekt naar het WRI -Ethiek en de economie van de energietransitie – Goed & kwaad  -De Petten van Shell -Het einde van de vooruitgang -De Waterstofgekte -De top van Glasgow – De gasprijs – De Annelien van Bredenoord Rextrix Magnifica van de Erasmus Universiteit -Broodjes aap verhaal over staal bereiden  -Je moet het ijzer smeden als het heet is -Hoogovens op het CO2 hakblok  -Pensioenfondsen ABP en PME draaien hun leden een rad voor ogen -Journalistiek – De ecocide van Greenpeace – De AGW- hypothese hoeft niet bewezen te worden – Parasieten -Warmtenetten van ENECO: de ultieme verspilling-  WNF en taxonomie -Het Amazone oerwoud  -Kleptocratie met van der Lee -De media -De muur van de media – Onder hypnose -De grote CCS zwendel -De ijzeren koe – Eetcultuur -De ocean clean up – Hoe de burger in het web van de financiële wereld werd gesponnen – Het perpetuum mobile  -De meestribbelaar in de kamikaze economie- Dé-industrialisatie –  Economie op z’n jan Boeren fluitjes -De parabel van de jongeling en de oude man.


4) KAPITAAL VERSUS ARBEID over het autonome mechanisme van kapitaal & arbeid dat tegenwind ondervindt. Het eerste artikel ‘wanneer komt de groei terug’, gebaseerd weer op het rapport van JP Gordon : ”is US Growth over ? ( 2012 ) faltering innovations confronts sisx headwinds” vormde de basis voor mijn latere werk. ( 5 Euro )5) DAKLOOS gaat over de belevenissen nadat ik mijn zelfontworpen en gebouwde huis had verkocht en de gemeente Hilversum, waar ik 23 jaar had gewoond, gewerkt en een gat in het straatbeeld had opgevuld, mij zonder pardon buiten de poort zette en ik twee jaar dakloos was. ( 5 Euro )


sassnitz waar de Nordstream 2 pijplijn zou aanlanden

6) WAS HET TOEVAL ? Artikel over gebeurtenissen, voorafgaand aan de aankondiging van de Militaire operatie tegen Oekraïne door Poetin op 24 februari 2022. Inclusief de artikelen ” Je kan niet én van corruptie walmend geld langs je Zuidas laten stromen, én janken om Oekraïne ” van Sheila Sitalsingh en ”Moet beleggen in wapentuig worden omarmd? ” van peter de Waard (5 euro)